facebook icon

Brasserie LaMarine

There are many different reasons for travelling, One of these food reasons is traveling for food, wine and cognac. In 2009 an idea arose in the minds of a few food and wine lovers. That is how Brasserie La Marine wa established. It was supposed to be a place where everyone brings the best products found on their journeys.

  • They wrote about US

    http://restauracie.etrend.sk/hodnotenie-restauracii/brasserie-la-marine.html

  • Husacie hody v LaMarine

    Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros.

They wrote about US

Dunajské nábrežie pri centre Eurovea má naozaj niečo do seba, to musia uznať aj najväčší frfloši. Prechádzka po ňom je veľmi príjemná a tiež posedenie niekde na káve alebo na drinku. Ale keď ste náročný reštauračný hosť, zase tu až toľko možností na naozaj kvalitné najedenie sa nemáte. Našťastie neplatí to 100 percentne – jeden z mála podnikov, ktorý tu spĺňa aj vysoké kritériá je Brasserie La Marine. 

Za tých niekoľko rokov, čo tu pôsobí, prešiel niekoľkými zmenami – pred pár mesiacmi dokonca zmenou vlastníckou, aj keď nie zásadnou. Namiesto štyroch majiteľov zostal jeden – manažér reštaurácie, ktorý ju vedie od začiatku. Od majiteľov, ktorí sa rozhodli venovať iným projektom, pred niekoľkými mesiacmi podnik odkúpil. Zmeny podstúpil aj interiér krytej terasy a tiež jedálny lístok - rozšírilo sa cenové rozpätie a v princípe sa dá povedať že La Marine zlacnela. Čo sa ale nezmenilo (našťastie), je kvalita jedla, to bolo aj pri našej ostatnej návšteve vynikajúce. Rovnako ako obsluha – k tej sme mali v minulosti občas drobné výhrady, tento rok nemôžeme slečne, ktorá nás obsluhovala vytknúť nič. Svoju prácu zvládala profesionálne a so šarmom.

Jedálny lístok v La Marine je základný a tom sú aj niektoré jedlá, ktoré má reštaurácia už od svojho vzniku a špeciál, kde je sezónne menu. V čase našej návštevy v ňom boli ryby. My sme si ale vybrali z kmeňového. Jednu z klasík - Hovädzie carpaccio s rukolou, kaparami, parmezánom a citrónovým dresingom (10,50 EUR), bolo ukážkové, jemné krehké ako vlas tenké mäso, dobre dochutené. Z polievok sme si vybrali Rybaciu polievku s aioli toastom (7,90) , cena sa môže udať na polievku naozaj hrdá, ale treba povedať, že ide o sýtu, hustú, krémovú polievku so slušnou porciou mäsa a dvoma kúskami bagety s aioli a syrom. Pri menšom hlade alebo menšiemu jedákovi by pokojne mohla poslúžiť aj ako hlavný chod. Nehovoriac o tom, že ešte predtým sme dostali na stôl košík chutného domáceho chleba. 

My sme ale nezostali len pri polievke a urobili sme dobre. Z hlavných jedál sme si vybrali Grilovanú chobotnicu na cesnaku podávanú s ratatouille a domácim pečivom (15,90). Rozhodli sme sa zariskovať, ako sa kuchyňa s touto surovinou popasuje, keďže chobotnica vie byť pekne húževnatá. Risk však vyšiel, bola to naozaj pochúťka, mäso mäkučké a šťavnaté (!) , ukážkovo pripravené, výborne dochutené a s ratatouille ide aj o ľahšie jedlo aj na teplé dni. Môžeme len odporúčať. Tak isto nám  veľmi chutilo Šafránové rizoto s Kráľovskými krevetami a syrom parmigiano (14.90). Rizoto malo správnu krémovitú konzistenciu, šafrán bolo v chuti cítiť, krevety boli efektne servírované aj s hlavičkami, ale telo bolo očistené, takže stačilo oddeliť prednú časť. Tak ako sa patrí, nám priniesli tanierik na zvyšky a citrónovú vodu na umytie rúk. 

Pravdupovediac na dezert sme už veľmi miesto nemali, ale napokon sme sa rozhodli na odporúčanie obsluhy pre Domácu kokosovú tortu (5,50). Najprv sme sa trochu zľakli naozaj statnej porcie, ale torta bola  nakoniec taká dobrá, že sme ju zvládli celú. Výborný tenký korpus a na ňom ľahučký krém a vrstva kokosu. Naozaj pochúťka, nie veľmi sladká, veľmi príjemne nás prekvapila.  

Husacie hody v LaMarine

Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

Vladimír Peller

Vladimír Peller

Manager

Lukáš Lendvay

Lukáš Lendvay

Chef kuchár

Martin Štalmach

Martin Štalmach

Manager

Reservation

Smoking room:

Contacts and location

Brasserie LaMarine

Eurovea Galleria
Pribinova 8
811 09 Bratislava

Phone: +421 948 300 666
E-Mail: info@lamarine.sk

Otváracie hodiny

Utorok - Sobota: 08:30-23:00
(Posledná objednávka kuchyne 23:00)

Nedeľa - Pondelok: 08:30-22:00
(Posledná objednávka kuchyne 22:00)

 

Brasserie LaMarine restaurant